tmv

I lördags var det stort jubileum för gospelkören The Masters Voice som firade 20 år. Min historia med kören började 2002 och sträckte sig i tre år. Det var verkligen fantastiska år med många utmaningar. TMV är enligt mitt tycke (och många andras) en av Sveriges bästa körer så det kändes onekligen lite pirrigt de första övningarna. De tog till exempel hem andra-priset i den stora körtävlingen Toner för miljoner 1997 där man tävlade med 600 körer från hela landet, så det var och är en kompetent kör på många sätt.

Under mina år hann vi med ett knippe turnéer både inom Sverige men också till London två gånger samt USA. Dessutom fick vi inbjudan till att spela på Stockholm Jazzfestival 2003 på bästa kvällstid.

Hursomhelst, i lördags var det dags att fira – inte bara att kören fyllde 20 år utan också att Mia Sandell slutar som ledare. Det blev en grymt kul dag som avslutades med en helt fantastisk konsert i Betlehemskyrkan i Stockholm. Många av körens gamla medlemmar var med så det blev en stor kör med bra tryck. Med LjudJohan bakom spakarna så var man också helt trygg över ljudbilden.

Kompet bestod av Johan Åhlén och jag på keys, Per “Perlan” Hansson på bas, Erik Mjörnell och Tobias Gard på gitarr och Christian Figaro på trummor. Dessutom en kille på slagverk som jag inte spelat med tidigare och glömt namnet på (jag skäms lite). Ett grymt band helt enkelt – det var verkligen ett av mina roligare gospelgigs genom tiderna. Spelglädjen var skyhög och stämningen i lokalen var precis som man vill ha den! Gött mos. Grattis TMV – hoppas det blir 20 år till.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.