Nio månader på LCHF

I somras började jag fundera på att prova LCHF-kost, dvs lo carb, high fat. Inte för att jag på nåt sätt var överviktig eller ens orolig för det, nej det som lockade var att må bättre i magen, få mindre svängningar av blodsockernivån och helt enkelt äta sundare och mer naturligt.

Redan under sommaren började jag att äta ägg och bacon till frukost, och jag insåg snabbt vilken fantastisk frukost det är. Det är gott, och man står sig längre än på fil, flingor och smörgåsar. Det blev startskottet, sen när semestern var över började jag på riktigt och försökte följa riktlinjerna helt och hållet.

Efter att ha kört LCHF i nio månader är jag otroligt nöjd med resultatet – jag mår mycket bättre, kroppen fungerar mer som den ska och jag har enligt kommentarer gått ner i vikt. Jag äger inte ens en våg, så hur mycket har jag ingen aning om. Det är återigen inte huvudsyftet.

Det sista halvåret har LCHF verkligen exploderat i media – det skrivs artiklar i alla tidningar, det plitas ner erfarenheter i bloggar och i receptböcker. Jag har evangeliserat den här livsstilen till många vid det här laget, av den enkla anledningen att jag tycker det funkar så bra. Varför inte prova du också?

Kolla in den här videon, och här och här kan du läsa mer.


Kommentarer

2 responses to “Nio månader på LCHF”

  1. Stig Robertsson Avatar
    Stig Robertsson

    Instämmer helt efter att ha gått ner 10 kg sedan nyår!

  2. Grymt bra jobbat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.