LCHF

Under slutet av sommaren provade jag att skära ner på kolhydrater för att se om min känsliga mage skulle må lite bättre. Det visade positiva resultat nästan på en gång, så när jag kom tillbaks till Stockholm gjorde jag slag i saken – jag provar att köra LCHF fullt ut på lite längre sikt och ser vad som händer.

LCHF står för Low Carb, Hi Fat – dvs ta bort kolhydrater och ät istället mycket fettrik mat. Det finns en massa teorier bakom detta vars resultat som säkert varierar från person till person. För mig har det i alla fall funkat hyggligt bra.

Vad gör jag då? Jo, jag undviker ris, potatis, bröd, öl och pasta i huvudsak, men även spannmål, majs och allt som innehåller socker.

För mig är detta inte ett sätt att gå ner i vikt, för nåt sånt problem har jag inte (ännu). Däremot har jag en vek mage och känner mig visst obehag efter större måltider. Det är helt borta nu. Dessutom känner jag inte av den här mat-svackan som man ofta drabbas av nån timme efter lunchen eller middagen. Det blir helt enkelt ett mer stabilt blodsockervärde.

Jag återkommer längre fram med lite mer resultat och hur det funkar.

3 tankar kring ”LCHF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.