Tio år i Stockholm

Häromdagen insåg jag att jag i augusti firar tio år som Stockholmsbo. Det har gått fort, minst sagt. Jag flyttade ner från Sundsvall av flera anledningar, men de två viktigaste var att jag tänkte skaffa mig nån form av utbildning som jag skulle kunna stå på livet ut, och den andra var att spela musik. Så, sagt och gjort – på tio år har följande hänt (i stora drag):

 • tagit en civilingenjörsexamen
 • köpt en lägenhet
 • spelat och jobbat som kapellmästare i många olika sammanhang
 • skaffat mig ett jobb
 • byggt upp en liten studio
 • konstaterat att jag kanske blir kvar här tio år till

7 tankar kring ”Tio år i Stockholm

 1. Hallå!! Var kommer Bea in på listan då? ”Träffat världens näst härligaste blondin.” (hon är tyvärr ett litet snäpp efter Frida…;-)

 2. Kom på att det teknikmässigt har hänt massor med saker också under dessa tio år…iPhones, youtube, Facebook, Spotify…

  Sitter precis just nu och lyssnar på några fjortisar på tunnelbanan varav en av dem har fått tag på en gammal 90-tals analoga Canonkamera. De tittar och pratar om den som om den vore antik och har aldrig sett något liknande. ”Den tar bara 24 bilder”, ”man måste dra på den där spaken för att öppna linslocket”, ”alla bilder blir bra för alla är speciella, man har inte 10 bilder på samma pose.”

  Det är väldigt kul att lyssna på dem. man inser att man inte är så ung längre och att det man själv tar för självklart inte är det för andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.