Kirk Franklin i Örebro

Efter 15 års väntan kom äntligen världens just nu största gospelartist till Sverige. Han gör sin första Europaturné och stoppet i Sverige blev inte helt oväntat i gospelstaden Örebro. Det var en riktigt bra tillställning, första dryga timmen var helt magisk med en fantastisk stämning. Kirk var uppenbart förvånad över att alla i publiken kunde hela materialet, och att alla sjöng så bra. Inte så konstigt eftersom varenda seriös gospelsångare från hela landet rest dit. Bandet var bra, framförallt keyboardspelet var sådär lysande som man vill ha det. Bland annat Bobby Sparks dominerade bakom orgeln och lite keys. Sen hade Kirk med sig sex sångare som han måste få lånat ner från himlen, för det var (inom genren) absolut världsklass. Lyssna på klippet nedan.

Efter en av de längsta bandpresentationerna i historien (alla skulle sola) så förlorades tempot en smula, men det uppvägdes genom att publiken fick önska låtar mot slutet, och då spelades några låtar helt orepat. Ballt!

Och efteråt var det naturligtvis en stor social happening – alla som pysslar med gospel var där. Kul! Synd att timmen var sen, man hade kunnat stanna länge. 


Kommentarer

One response to “Kirk Franklin i Örebro”

  1. […] Franklin kom till Sverige. Sist han var här var för ett år sedan – då i Örebro. Bloggade här från den gången. Nu var det alltså dags igen – men den här gången med Samuel Ljungblahd […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.