Kirk Franklin i Örebro

Efter 15 års väntan kom äntligen världens just nu största gospelartist till Sverige. Han gör sin första Europaturné och stoppet i Sverige blev inte helt oväntat i gospelstaden Örebro. Det var en riktigt bra tillställning, första dryga timmen var helt magisk med en fantastisk stämning. Kirk var uppenbart förvånad över att alla i publiken kunde hela materialet, och att alla sjöng så bra. Inte så konstigt eftersom varenda seriös gospelsångare från hela landet rest dit. Bandet var bra, framförallt keyboardspelet var sådär lysande som man vill ha det. Bland annat Bobby Sparks dominerade bakom orgeln och lite keys. Sen hade Kirk med sig sex sångare som han måste få lånat ner från himlen, för det var (inom genren) absolut världsklass. Lyssna på klippet nedan.

Efter en av de längsta bandpresentationerna i historien (alla skulle sola) så förlorades tempot en smula, men det uppvägdes genom att publiken fick önska låtar mot slutet, och då spelades några låtar helt orepat. Ballt!

Och efteråt var det naturligtvis en stor social happening – alla som pysslar med gospel var där. Kul! Synd att timmen var sen, man hade kunnat stanna länge. 

En tanke kring ”Kirk Franklin i Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.