Världens bästa musikal blir film

Jag såg en reklamaffisch idag om att den amerikanska musikalen Sweeney Todd nu blir film. Jag har aldrig sett musikalen live, men däremot har jag sett en uppsättning från Broadway 1979 på video flera gånger, där bl.a. Angela Lansbury (Mord och inga visor) gör en av huvudrollerna. Det är verkligen den ballaste musikal jag känner till, och den innehåller mycket bra musik. Tyvärr är den ganska okänd, vilket nog beror på att det är långt ifrån nån sockersöt musikal. Det är snarare en av de mest bisarra historier jag känner till, men originaluppsättningen från 1979 är fylld av humor, bra skådespelarinsatser och som sagt en massa bra musik. Man kan bara hoppas att filmen håller samma nivå. Kolla in Lansburys insats från 1979 (sorry för den spanska texten).


Kommentarer

4 responses to “Världens bästa musikal blir film”

  1. Vilket roligt klipp! Otroligt mycket text, som blir ännu rörigare iom den spanska undertexten som man simultant inte kan låta bli att titta på..). Har spelat lite ur den – ser fram emot att se hela!

  2. Ja, jag hoppas som sagt att filmen håller samma nivå som musikalen – då kan det bli en riktigt höjdare. Framförallt tycker jag att det är kul att nån törs göra film av den, för jag vet att musikalen inte alltid nått stora framgångar…

  3. Den officiella trailen för Sweeney Todd.
    Men det ser ut som man har gjort en film på ett sido spår till Harry Potter.

  4. Klicka på mitt namn eller klipp och klistra http://www.youtube.com/watch?v=L_hgrfZVlJA&feature=fvw
    :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.