Ny USA-turné med By Grace

Salem Baptist Church några timmar innan start

Just nu är jag på min tredje USA-turné med By Grace. Jag borde bloggat betydligt mer och tidigare, men det är intensiva dagar med gig varje dag och ganska många timmar i buss, så det är inte helt lätt att hitta tiden. Här kommer en liten sammanfattning i alla fall.

Vi började i Chicago där vi spenderade fredag och lördag i sammanhang där vi varit förut, sen direkt till Indianapolis där vi spelade på två gudstjänster på söndagmorgonen, även det i en kyrka där vi spelat tidigare. Direkt vidare till Columbus, Ohio där vi spelade på söndagkvällen och sen direkt till pastorns födelsedagsfest som blev en mycket trevlig avslutning på en intensiv helg.

På måndagen styrde vi bilarna mot Cleveland där vi mötte upp JT Hairston – en gammal bekant kontakt som varit i Sverige många gånger. Vi gjorde en konsert som han anordnade i en kyrka tillsammans med en lokal ungdomskör. En grymt skön och uppskattad kväll. Även dan efter spelade vi i Cleveland, i en kyrka som jag redan glömt namnet på – det mest bestående minnet därifrån är nog det katastrofala ljudet och vakten utanför som stoltserade med sin revolver…

Sen åkte vi tillbaks till Chicago för att spela i den största församlingen i stan – Salem Baptist Church – en kyrka som har drygt 10000 sittplatser. Det var ovanligt skoj, av flera skäl. Dels så var det både direktsänt i tv och på nätet, men också för att det var en grym lineup med både bra instrument och ljud. Bättre förutsättningar än så blir det knappast. Dessutom fick vi förmånen att lyssna deras husband – helt fantastiskt bra. Bland annat spelade Sharay Reed bas, en flitigt anlitad basist även utanför gospelvärlden. Kul att återse deras Music Minister  Walter Owens också – vi har jobbat ihop flera gånger i Sverige.

Om du funderar över hur det funkar att en svensk gospelkör kan turnéra i USA så kan du kolla in den här gamla bloggposten. Jag tycker den fortfarande sammanfattar det hela ganska bra.

Idag är det torsdag och vår första helt lediga dag. Det blev en heldag inne i downtown Chicago med lite soft shopping och god mat. I natt ska vi upp tidigt för att hinna med vår red-eye till New York där vi ska spendera helgen.


Kommentarer

3 responses to “Ny USA-turné med By Grace”

 1. Hej!
  Du skriver: ” två gudstjänster på söndagmorgonen, även det i en kyrka där vi spelat tidigare”

  [Att skilja åt,] En relevant fråga är hur man ska leva för att följa den historiske Messias. Jag var hängivet kristen och trodde jag följde hans undervisning när jag gick i kyrkan,osv. Sen fann jag att den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel (liknande rabbin)] som hette Yehoshua. Jag läste hans ursprungliga undervisning på hemsidan http://www.netzarim.co.il och jag bytte religion till hans och hans efterföljares – Netzarim – religion (som inte var kristendom).

  Han och hans efterföljare grundade inte kyrkan/kristendomen och var inte involverade i den. De deltog i sammankomster med den judiska församlingen – människor som gör sitt bästa att tjäna Skaparen genom att praktisera Hans direktiv i Torah; och således har en relation med Honom.

  Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

  Anders Branderud

 2. […] sista veckorna har varit skapligt intensiva. Ända sedan jag kom hem från USA-turnén med By Grace har det varit full fart med arr och notskrivning inför Carolas julturné och ett av […]

 3. Westerlund Johan Avatar
  Westerlund Johan

  Hej Basse! Dom där korten när vi var i USA har jag missat. Det var en rolig resa! /Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.