Kobe, 23 grader varmt. Tackar!

Ett snabbt skutt över till Helsingfors. Så började resan. Sen hoppades jag in i det längsta på att det skulle vara nåt annat bolag än Finnair som körde själva flighten till Osaka, men tyvärr – det var Finnair, och dessutom flög vi i en gammal skorv. Trodde knappt att gamla MD-11:or användes längre utanför USA, men det var ju helt fel visade det sig. Nåväl, efter nio timmar landade jag i Osaka, och på nåt konstigt sätt var klockan helt plötsligt 12.00 på dagen. Till min mycket stora glädje var det 23 grader varmt och sol. Ännu en vecka med lite bonussommar helt enkelt. Jä!

Snabbt iväg till hotellet i Kobe, där vi bor och där konserten på lördag ska vara. Ett fantastiskt hotell, precis vid foten av berget med grym utsikt. Jag bor på 19:e våningen, och utsikten från baren på 36:e är grym!

Nåväl. Efter en snabb uppfräschning bar det av till repet, och det var ett litet spänningsmoment. Vi ska nämligen göra en ganska krävande repertoar där det behövs både finkänslighet, sväng och bra samspel, och varken jag eller Lena Maria hade nån erfarenhet av musikerna sedan tidigare. Det visade sig att stråkarna var grymma – en japansk version av Stockholm Strings ungefär. Trummor, bas och gitarr var helt ok, men inte toppen. Ganska förberedda, trevliga och öppna men kanske inte den nivån som vi har på svenska proffsmusiker. Vi repade alla arton låtar ganska lättsamt. Vi har ett till rep imorgon då vi hinner igenom allting ett varv till, så det ska nog ordna sig. Duetterna som vi ska göra tillsammans känns bra, även om en ligger lite väl högt. Jag hoppas på att vara i toppform på lördag! I morgon ska jag försöka köpa en kamera, så då dyker det upp lite bilder hoppas jag. Nu är det verkligen dags att sova.


Kommentarer

5 responses to “Kobe, 23 grader varmt. Tackar!”

  1. Åhh, hälsa Kobe från mig, var där för sex år sen, jättefin stad som jag gärna skulle åka till igen!

  2. Låter härligt!

  3. Är inte ett dugg avundsjuk. Det var kolsvart och hällregnade när jag körde till Enköping i morse. Det är också en sorts livskvalitet :)

  4. Låter trevligt med Japan. Konserten kommer säkert att bli en höjdare. Jag delar kanske inte din uppfattning om MD 11. Jag har en sådan i min simulator. Ett utmärkt plan att flyga, med enorm räckvidd. Åtminstone i simulatorn, ja räckvidden stämmer liksom alla övriga flygdata i simulatorn exakt med verkligheten…

  5. Jovars, MD11 må ha finfin räckvidd, men det bryr man sig inte om när man sitter trångt, dålig IT i planet och flygvärdinnor som nätt och jämt behärskar engelska. Jag längtar tillbaks till när jag flög Air France sist – då flög jag en Airbus 330 som gjorde sin andra kommersiella flygning. Ett lysande IT-system där alla kunde välja bland nästan 100 filmer och starta när man ville. Och en massa spela + en massa musik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.