Jazzfestival-svacka

Ok, jag bokar flyg för att åka ner över dagen till Stockholm för att se Yellowjackets och Mike Stern på Stockholm Jazzfestival. Nu, några timmar innan det drar igång läser jag på festivalens hemsida att de inte kommer pga flygförseningar. Jag har väntat i typ 10 år för att se Russel Ferrante och Yellowjackets live, så det känns skapligt bittert! Dubbelt bah helt enkelt.


Kommentarer

5 responses to “Jazzfestival-svacka”

 1. Mats Skimmelå Avatar
  Mats Skimmelå

  Jag gjorde samma “hemska” upptäckt som du i onsdags, anledningen till att jag skulle gå på jazzfestivalen var för att Yellowjackets skulle spela. Jag är en Yellowjacketsfreak och jag har hört dem live 3 gånger och detta skulle bli den fjärde. Jag ringde direkt till jazzfestivalen och hörde mig för om att få pengarna tillbaka. Det skulle nog gå men problemet var att en vän till mig som också skulle gå satt redan på tåget från Örebro så jag gick dit ändå. Det var OK och jag träffade en del gamla vänner som jag inte hade träffat på ett tag.

  Det intressanta var att när Herbie Hancock för många års sedan skulle spela med Peter Johannesson på festivalen så drabbades han också av flygförseningar. Skillnaden var att han chartrade ett eget plan för att ändå kunna komma och spela. Herbie var bara förresten gästartsist men lyckades ändå att komma till spelningen.

  Jag förstår att Yellowjackets och Herbie Hancock kanske inte spelar i samma division ekonomiskt sett och flygtrafiken råder man inte över men ändå så undrar jag om man måste ha ett så tajt turneschema. Så jag är med många besvikna på det hela och jag får trösta mig med att jag tog chansen förra året och åkte till Sandvikens jazzfestival där de spelade förra sommaren.

 2. Aha. Well, jag ska ta kontakt med Jazzfestivalen och be om nån form av kompensation tror jag. Jag kan ju visa upp min flygbiljett där man ser att den är helt anpassad för att gå på kvällens festival och sen tillbaks till Norrland igen. Jag nöjer med med en bonusdag till nästa år… :)

 3. Mats Skimmelå Avatar
  Mats Skimmelå

  Förutsättningen för att få tillbaka pengarna var att man inte gick dit. Jag fick det beskedet när jag ringde och min kompis som kom från Örebro försökte få att ner priset när han kom till entren. Han misslyckades och jag säger bara lycka till om du försöker att få någon kompensation från jazzfestivalen. Ditt förslag med bonusdag kanske fungerar…..

  Jag håller med dig om att Tower of power var ett sömnpiller, snortajt och kompetent men ack så tråkigt. Frasen Hello Stockholm…. blev väldigt uttjatad och sångaren sjöng bra tekniskt sett men det gav mig mig inget musikaliskt sett.

  Mary J. Blige var mer intressant, jag måste erkänna att jag hade inte hört något av henne innan. Det märktes dock varför hon är den stjärna hon är. Hon har den utstrålning och pondus som stjärnor brukar ha. Hon hade också ett budskap och en linje i det hon sa och hennes låttexter överensstämmer. Jag gör en jämförelse med hennes framträdande som med en pastor som predikar i en kyrka. Det får mig att tänka på den kända filmrepliken We have a mission from God……

 4. […] ska gå på får jag reda på att de missat ett flyg och inte kommer att dyka upp – total svacka. Här hittar du blogginlägget om det. I går kom Yellowjackets tillbaks till Stockholm, dock utan Mike […]

 5. […] live. Förra året ämnade jag se honom med Yellowjackets, men då kom dom ju inte. Bloggade om det här. Nu var det alltså dags att sluta cirkeln helt (Yellowjackets såg jag på Fasching tidigare i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.