En vanlig dag

För länge sedan uppmandes jag av en läsare av min blogg att försöka beskriva hur en vanlig dag ser ut. Absolut tänkte jag, men det har inte blivit av förrän nu. Eftersom jag delar mitt liv i två ganska stora delar så är det inte helt lätt att beskriva en genomsnittlig dag, därför får det bli två varianter; en dag på SVT och en dag i musikens tecken.

De dagar jag inte är på SVT kan se väldigt olika ut, men oftast hamnar jag i studion en del av dagen i alla fall. Jag försöker komma dit ganska tidigt eftersom det ofta är mycket som ska göras. Bredvid studion finns ett Panini, ganska ofta börjar jag där med en frukost innan jag sätter igång. Väl i studion har jag oftast en lång lista vad som ska göras, men har jag inte det så brukar en titt i kalendern kunna vara ganska avgörande, för det är alltid nåt gig på gång där jag behöver skriva noter till. Annars brukar dagen mest bestå i att jobba med pågående inspelningar, boka musiker till kommande jobb och i bästa fall hinna öva lite.

Om det inte blir en studiodag beror det på att jag har nåt rep, gig eller är på resande fot. Att kunna ta en extra dag ledigt i veckan sker väldigt sällan, typ aldrig.

På SVT däremot är livet ganska inrutat. Jag kommer normalt 08.30 eller 09.00, ofta beroende på om jag har möten direkt när jag kommer eller ej. Det kanske också vara lite varierande om jag haft ett gig kvällen innan, då kanske jag kommer senare och jobbar längre istället. Mitt jobb som team leader innebär i praktiken att se till att utvecklarna på avdelningen har saker att göra hela tiden och att rätt person gör rätt sak. Dessutom försöker jag se till att “kratta” så mycket som möjligt, dvs när ett uppdrag kommer till en utvecklare ska han eller hon inte behöva göra en massa utredningsarbete utan direkt kunna börja jobba med att lösa uppgiften. I mitt jobb ingår också en hel del rekrytering och utveckling av våra interna metodiker samt personalutveckling. Däremot har jag inget formellt personal- eller budgetansvar, vilket gör rollen lite mer lättviktig.

Oftast består mina dagar av en massa möten, alltifrån stormöten med olika delar av verksamheten där vi försöker hitta systemstöd hur vi ska kunna jobba bättre, till enskilda samtal med utvecklare där vi stämmer av läget och planerar den närmaste tiden.

Det är faktisk ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Vi får se hur länge jag sitter kvar på den positionen – man vet aldrig vad som händer, det kan gå snabbt på SVT.

Hur ser din vanliga dag ut?


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.