The Pursuit of Happyness

The Pursuit of HappynessÅterigen gläds jag över att flygbolagen investerar i lite coola it-lösningar ombord på flygplan som flyger transatlantiskt. Tyvärr måste jag konstatera att SAS i vanlig ordning väljer en budgetvariant. Man tillhandahåller en skaplig mängd filmer och tv-serier som finns att tillgå i varje säte, men tyvärr är det inte on-demand, utan alla filmer snurrar runt runt och man måste pricka in tillfället då den film som man vill se startar om.

Nåväl, efter att ha gäspat mig igenom “Music and lyrics” med Hugh Grant och Drew Barrymore och konstaterat att filmen aldrig borde spelats in så tajmar jag in starten på “The Pursuit of Happyness” med Will Smith i huvdrollen. Det visar sig vara en briljant film som beskriver en persons strävan efter att nå sitt mål: att leva ett helt vanligt liv.

Huvudpersonen Chris Gardner lever ett fattigt liv med sin fru och sin son där frun får jobba dubbla skift för att han inte lyckas särskilt bra med att sälja sina röntgenmaskiner. Till slut lämnar frun honom, och ganska snart hamnar han och sonen på gatan och får bo på härbärgen, bussar och publika toaletter. Hans enda riktiga tillgång är att han är bra på att hantera människor och bra på siffor, och genom en massa slit och lite tur lyckas han få en praktikplats på aktiemäklarfirma, där allting till slut vänder.

Jag är svag för filmer som berör människans svagheter och styrkor på samma gång. Här är en till, och mitt bland alla blaj-filmer med meningslösa kärleksteman kan man faktiskt återfinna filmer som skakar om en smula – det gillar jag. Will Smith gör dessutom en stor bedrift i huvudrollen – kanske den bästa Will Smith-film jag har sett. Se den.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.