Donnie McClurkin i Lansing, Michigan

Precis som jag hoppades så togs beslutet att åka till Lansing, Michigan på torsdagseftermiddagen. Vi bestämde oss att ta tillfället i akt att höra en av de bästa sångarna och pastorerna i branschen – Donnie McClurkin. Och vi blev inte besvikna – det blev en helkväll där vi fick höra både en fantastisk predikan och en massa bra låtar som Pastor McClurkin ledde. Kvällens höjdpunkt var att kyrkan uppmärksammade oss efter gudstjänsten och bjöd in oss att träffa Pastor McClurkin, vilket vi naturligtvis tackade ja till.

Så, efter en stunds väntan kom han ut och vi fick träffa honom och han bytte några ord med oss var och en. Daniel Stenbaek och jag tackade också för senast, då vi hörde honom tala på Gospel Heritage i Washington DC. Vi sjöng “Bless you real good” tillsammans med honom som solist, och efter det började han stappla fram några strofer på svenska ur psalmen “Blott en dag”, varpå vi naturligtvis sjöng den för honom också, i stämmor. Han blev väldigt till sig över vår sång, och han frågade hur länge vi skulle stanna i USA och om vi inte hade möjlighet att åka till N.Y (där hans kyrka ligger) innan vi åker hem… Han var mycket mån om att utbyta kontaktuppgifter för att vi ska kunna komma dit nåt tillfälle. Gött.

Pastor McClurkin är en av de bästa pastorerna jag har hört – han inger förtroende redan efter en enda mening. Han är en gudsman av rang, och med en enormt brokig bakgrund (för långt och lite för tragiskt för att återge här och nu) så får han alldeles tillräckligt med tyngd bakom orden – han vet hur det är att vara nere för räkning, så mycket är säkert. Och då lyssnar man!

Kvällen avslutades på Pancake-house. Strålande.

Daniel Stenbaek och Donnie McClurkin

Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.