Sjung Gospel i Berwaldhallen

I lördags var det dags för det återkommande evenemanget ”Sjung gospel” – en heldag där det samlas gospelsångare från hela Sverige (och många gånger med deltagare från andra länder) och sjunger gospel tillsammans med några svenska instruktörer och alltid en eller ett par amerikanska gäster. I år var Walt Whitman gäst, tillsammans med en amerikansk pianist. Vi gjorde två konserter, framförallt blev den andra riktigt bra. Bland annat dök Per-Erik Hallin upp och gjorde en bonuslåt – helt fantastiskt bra. Han har verkligen ett unik ton, både i sitt pianospel och i sin röst.

Man kan tycka att mass-choir kan vara tråkigt ibland, men det är faktiskt en upplevelse att varje år få möta denna stora entusiastiska mängd människor som står tillsammans och sjunger. Oavsett om man är troende eller inte så finns det en rå, positiv kraft i sången. Det blir på nåt sätt en skön motvikt till allt svårt, mörkt och konstigt som vi lever med i vår omgivning och som vi läser om i tidningarna varje dag. Känns bra att få bidra till det.

Kompet bestod i vanlig ordning av gamla Joybells-kompet från Örebro med Magnus Spångberg som kapellmästare. Själv spelade jag på Hammonds portabla B3:a – en alldeles utmärkt ny bekantskap som jag gärna återser.

Nu ska det förberedas lite låtar och skriva lite noter till imorgon.

3 tankar kring ”Sjung Gospel i Berwaldhallen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.