Tillbaks i Kista

Under åren 2000-2005 läste jag på KTH i Kista, och enda skälet till att man återvänder dit (KTH:s lokaler alltså) är att en gång varje år vara på JFokus – en konferens för java-utvecklare. Under dagen har jag således hunnit med att besöka några gamla lektionssalar där jag tidigare suttit och räknat integraler, bootat datorer med andra operativ än Windows och gjort allt som stod i min makt för att inte somna under doktoranders de-entusiasmerande föreläsningar. Ett kul återseende blir det på nåt sätt ändå. Idag hinner jag med två seminarier – ett om Apaches Service Mix, – en open source ESB – och ett seminarie om Scrum. Jag borde väl vara mest intresserad av det förstnämnda, men icke.

Jag konstaterar två saker – min installation av VmWare Fusion för att köra Windows XP på Mac funkar lysande. VPN-uppkopplingen är räddad.

Det andra jag kan konstatera att det är en tydlig skillnad bara jämfört med förra årets konferens över hur många av deltagarna och föreläsarna som använder Mac. Trenden är uppenbar!


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.