Jag är en online-kille. Jag läser DN, IDG, Aftonbladet med flera tidningar på nätet och försöker utnyttja mitt alldeles för dyra bredband till det mesta som behöver läsas, studeras och läras in. Även om jag nån gång ibland hoppar på någon morgontidnings erbjudande om att få tidningen gratis under ett par månader för att testa så blir det aldrig nån prenumeration.

Men det finns ett undantag – tidningen Trots Allt. Det är en alldeles lysande tidning, eller snarare ett magasin, som innehåller det mesta som jag är ute efter. Man pratar tro och otro, orättvisor och förtryck, musik och böcker, glädje och sorg, humor och allvar. Jag skulle nog påstå att man i varje nummer får en tredjedel sund kristen tro, en tredjedel sammhällsjournalistik och en tredjedel musik- och mediauppdatering. Strålande. Fick precis ett nytt nummer där man förnyat tidningen en smula. Bara det faktum att man bytt papper gör att bilderna ser helt fantastiska ut. Kolla bara reportaget om Louise Hoffsten och artikeln “Dömmen om ett nytt Libanon”. Jag fortsätter min prenumeration!!

Nu, iväg för att repa in materialet inför morgondagens två konserter med Sjung Gospel i Berwaldhallen.


Kommentarer

One response to “Min enda prenumeration”

  1. […] SebBlog A circus on the moon « IDOL-final avklarad Trots Allt läggs ner december 17, 2008 Det är med stor sorg som jag precis upptäckte att tidningen Trots Allt ska läggas ner som pappersform. Den ska dock finnas kvar på webben. Så otroligt tråkigt – det är faktiskt den enda tidning som jag prenumererar på och har gett mig väldigt mycket gott under alla år som jag läst den. Tidningen har lyckats ge mig en bra kombination av andlighet, samhällsdebatt och uppdateringar på bok- och skivvärlden. Både inom och utanför kyrkans väggar. Tidningen har också alltid andats öppenhet – även om det är en tidskrift där de kristna värderingarna legat som grund så har det aldrig varit smalt, aldrig dömande. Tyvärr tror jag inte att känslan av att öppna ett nytt nummer, alltid välfyllt, väl designat och väl genomtänkt, kommer återfinnas på webben. Men, jag ska ge det en chans naturligtvis. Jag har skrivit tidigare om Trots Allt här. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.