Mor, numera onlajn

I julas gav vi, min pappa och mina bröder, en iPad till vår mor. Det var inte alla i min omgivning som tyckte det var en god idé – skulle hon verkligen använda den? Är hon överhuvudtaget intresserad? Är det värt pengarna?

Eftersom pappa knappast innehar det svenska rekordet i att hålla henne underrättad om vad som skrivs på familjemedlemmarnas Facebook-sidor eller bloggar så tyckte jag att det var hög tid att hon skulle få sin egen manick att surfa med, kolla Facebook och hålla sig uppdaterad. Efter lite resonerande fram och tillbaks så landade vi i att vi skulle ge henne den minsta iPaden, men med 3G-abonnemang.

Nu några månader efter så är jag riktigt nöjd, för det har verkligen fallit väl ut. Var och varannan dag ramlar det ner mail med nån bild som hon har fått tag på av nån vän eller släkting på Facebook. T.ex. bilden ovan, som är från hennes sejour i USA 1960. Cool bild va?

Härligt morsan, jag är stolt över dig!


Kommentarer

4 responses to “Mor, numera onlajn”

 1. Godmorgon min son, va jag förstår så är du nu i full färd med att packa för att sedan ta tåget till Sundsvall och genrep inför melodifestivalen som är på lördag kväll. Roligt att vi får vara med i kväll. Nu till mitt egentliga ärende, jag blev så jätteglad för det du har skrivit om mig på din blog, jag kände till och med hur hjärtat hoppade till lite. Så roligt att jag fortfarande kan lära mig saker som jag inte trodde, fast jag har mycket kvar, jag får säga som en ny vän på facebook sa ( Ewa Eriksson) gemensam bekant, man måste ju hänga med. Tack och kram.

 2. Farsan Avatar

  Man känner sig grymt underlägsen som en ganska marginell facebokare… Nu är det hon som hela tiden upplyser mig om vad som händer i facebookvärlden etc.
  Men stolt över lilla gumman är jag allt. Hon lär sig pö om pö och hon har alltid den där manicken, dvs Ipad:en i knäet när hon är hemma. Jag får nöja mig med min Macbook Pro ;-)

 3. Nu är det ju redan nya tider – nu är det ju iPad2 som gäller. Kanske nåt för dig? :) Å det är ju ett tag till jul.

 4. Maj-Lis Schmidt Avatar
  Maj-Lis Schmidt

  Hej Sebastian…..Vilket harligt kort – pa din mamma alltsa. Vi ska inte tala om mig och haret:) Jag har manga goda minnen nar Birgitta (min gulliga kusin) kom och halsade pa oss i staterna den tiden. Hade sa roligt. Kommer ihag nar vi kom hem fran kyrkan pa kvallen och Bosse hoppade ut fran busken och skramde oss. Din mamma skrek och vakte upp hela ‘apartment’ huset skulle jag tro. Undrar om hon kommer ihag det? Kul att se kortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.