En turné-söndag i USA brukar ofta betyda ett helt gäng gudstjänster, och denna resa blev inget undantag. Avfärd 06.30 till första kyrkan, därefter tre gudstjänster till under dagen. Som vanligt är det ganska olika karaktär mellan kyrkorna. Vissa är mer “riktiga” kyrkor i en vanlig kyrkolokal, många besökare och en uppsjö människor engagerade på olika sätt, vissa andra är kyrkor som är inhysta i märkliga industrilokaler eller andra typer av före-detta-byggnader med en betydligt mindre organisation och så vidare. Dessbättre spelar det å andra sidan ingen roll – det som betyder nåt är vår gemensamma tro och gospelmusiken – där förenas vi.

Vi har fått väldigt gott bemötande, och det är tydligt att våra sånger kommer i funktion i de olika sammanhang där vi medverkat. En slutsats som jag drog efter första söndagen är att repertoaren är en av By Grace styrkor – man håller koll på vilka låtar som funkar bra och som används flitigt i kyrkorna i USA. På så sätt arbetar man in låtar som med stor sannolikhet borde funka bra i Sverige, men självklart blir det också lättare att få en amerikansk församling delaktig när man står på scen här. Jag har vid andra tillfällen turnérat i USA med körer som gör eget material, och det kan i och för sig bli bra och uppskattat, men i USA är ju gospel funktionsmusik och kyrkomusik, och inte alls lika mycket konsertmusik som det har blivit i Sverige.

Bloggande broder Bylund brukar ju ofta visa bilder på riggar med syntar och annat, men jag kontrar med den enda riggen jag stöter på här borta under den här veckan.

Måndagen blev en dag i Chicago Downtown. Större delen av dagen spenderades på Michigan Avenue och på piren nere vid vattnet. Gött, soft, soligt och varmt. Dessvärre upptäckte jag nåt oväntat – min fot och ankel svullnade upp av allt promenerande. Det är ju nästan två år sedan min olycka med ormbettet och jag hade väl inte trott att det fortfarande skulle kunna svullna upp så tydligt. Lite oväntat. Well.

I morgon tisdag är det dags för gig igen – har inte exakt kolla på vad.

Downtown Chicago

Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.