Flitiga Idol-eftermiddagar

Jaha ja, då var det fredag igen – sista dagen på Idol-kvalveckan. Som vanligt har det blivit några skrällar då kompetenta sångare åkt ut för tidigt, i alla fall om man ska gå på juryns omdömen. Det är bara att konstatera – många av årets deltagare är duktiga, så de måste prestera bra varenda gång för att klara sig kvar. Om man ska se det ur ett strikt musikaliskt perspektiv är det naturligtvis helt galet att svenska folket ska rösta. Eller vad tycker ni – ska vi göra samma sak när det till exempel tävlas i backhoppning, konståkning eller simhopp? Å andra sidan – Idol skulle inte vara lika intressant om inte publiken hade makten.

Jag är mest glad för en ny och kompetent jury. Sån skön attityd dom har, både utanför och i sändning – sån otrolig skillnad jämfört med tidigare. Jä!

Själv har jag försökt utnyttja våra lediga eftermiddagar maximalt. Jag har skrivit noter, klippt stråk, åkt på möten, bokat musiker och en massa annat smått och gott som behövde bli klart under veckan. En hel del har blivit gjort faktiskt – jag har till och med blivit klippt! Och igår kväll blev skönt social – efter sändning mötte vi upp bandet från Christer Sjögrens show och hängde tillsammans lite grann. Kul. Nu, fika.

Blir det här en frisyr?

Kommentarer

5 responses to “Flitiga Idol-eftermiddagar”

 1. Jag tycker att juryns omdömen borde väga lika tungt som TV-publikens.

 2. Henrik Winzell Avatar
  Henrik Winzell

  Jag håller helt med angående juryn. Man bara myser i tv-soffan när de ger sina utlåtanden. Klart positivt. Men det roligaste med Idol är ändå att få lyssna till dig och ditt fulkomligt lysande kompband! Synd att ni inte får vara mer i bild… Ge mig mailadressen till bildproducenten så ska vi se vad vi kan göra åt det! =)

  Jag gillar dina stooora pianoackord. Mer sånt!

 3. Kolla gärna in min John Mayer blogg:)

 4. Det verkar bra hektiskt det där! Har lyssnat lite pâ internet pâ de olika bidragen, känner lätt igen ditt klinkande. Men där finns även en viss influens av Mr Hornsby tror jag minsann! Det lâter mer och mer raffinerat=)

  Förresten, hur blev resultatet?? (Frisyen menar jag!)

 5. Lena Stenmark Avatar
  Lena Stenmark

  Hej Basse
  Va´roligt att höra att det man känner i TV-soffan ang. juryn verkar stämma enligt dig också.
  Kompetena, ödmjuka och sjukt roliga ibland.
  Kan bara instämma att de som röstar (har inte gjort det ännu) gör ett mycket dåligt jobb, när de som KAN sjunga åker ut alldeles för tidigt.

  Vi (hela familjen) gillar att se dig i rutan.
  Kram från Stenmarkarna i Sundsvall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.