Söndagsjobb

När jag klev utanför dörren i morse öste regnet ner. Kanon, eftersom det vankades en heldag i studion. Dagen har varit fylld med notskrivning, genomgång av material inför tisdagens eventjobb i Globen samt lite blåsarr inför kvällens horninspelning.

Tidigt på kvällen dök huvudpersonen för julskivan upp, och vi la piano på ytterligare en låt. Det kändes som att vi hittade bra feeling ganska fort – jag inser mer och mer att jag trivs bäst med förstatagningar. Om det inte är alldeles för tydliga misstag som påverkar det musikaliska så försöker jag låta pianofilerna vara som de är – hellre lite småfel med feeling än en massa pill.

Runt kl. 20.00 kom hornisten och skulle spela in horn. Det visade sig att två av arren var skrivna ganska högt, så det tog tid att få vissa fraser på plats. Svårspelat helt enkelt. Men slutresultatet blev kanon, även om det blev en lång kväll. Nu återstår bara lite redigering och lite bouncning så har jag lämnat ifrån mig mitt material inför sångpålägg och mix. Pjuh.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.