Bibeln som magasin

BibelnIgår satt jag hemma hos goda vänner och fick se en ny version av Bibeln – denna gång som magasin. I handen höll jag en klart intressant utgåva i tjock magasinform med glassigt yttre och en smula kontroversiellt inre.

Texten framställs utan vare sig kapitel- eller versindelning, däremot är en massa passager understrykta. Vem har bestämt vilka rader som ska framhävas undrar man naturligtvis. Initiativtagaren själv, Dag Söderberg kanske? Till detta har det lagts in ett knippe bilder av olika slag – både vackra och för sammanhanget naturliga bilder, men också bilder som väcker tankar och viss tvekan. Vissa av bilderna är klart utmanande på många sätt, något som har gäckat många recensenter.

Hursomhelst, en helskön idé, och jag tror att Bibeln håller för det mesta. För mig blir det ett köp.

Artikel i Sydsvenskan
Artikel i DN
Bibleilluminated


Kommentarer

2 responses to “Bibeln som magasin”

  1. Nej, jag har inte koll på hans syfte ännu. Men han påstår själv i någon artikel att det inte finns något “religiöst knutet” syfte till projektet. Jag ska köpa, läsa och återkomma!

  2. Elinor Avatar

    Det här låter ju onekligen rätt intressant, väcker många frågor.
    Vad tror du Söderberg har för syfte? Vet du någonting om honom? Okänd för mig.
    Oavsett meningen bakom, är det alltid kul med saker som får igång en debatt, den verkar ju redan ha väckt många känslor. Spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.