Augusti-gig

by

in

Det har varit en fullspäckad augustimånad, minst sagt. Följande har hänt:

Stockholm Gospelkörfestival 2010
Jag vill minnas att 1998 var mitt första år på festivalen. Då var jag en nervös liten spoling som för första gången skulle få tillsammans med mina gamla gospelidoler från dåtidens Joybells-komp. Sedan dess har det runnit ganska mycket vatten under bron – nervositeten är borta sedan länge men glädjen att spela i husbandet tillsammans med herrarna Spångberg, Fernros, Wermeling och Kahnberg kvarstår. Bara en sån sak att få spela på en riktigt bra hammondorgel får vilken keyboardist som helst att dra på munnen.

Listan på årets gäster var lång men innehöll  bl.a: Carl Hall, Cynthia Nunn, Ragnhild Hiis Ånestad, Joshua Nelson, Daniel Thomas och många fler. Det jag uppskattade mest var nog ändå New Millenium Gospel från Pittsburgh. Fyra sångare och fyrmannaband som fullständigt spelade rumpan av oss allihop. Jää, grymt.

Pentecostal World Conference
Varje år träffas de största ledarna inom Pingströrelsen från hela världen för en konferens. I år var den förlagd till Stockholm och jag var kapellmästare för inlednings- och avslutningskvällarna. Framförallt inledningen var extra skoj eftersom det var ganska stor besättning i orkestern med både blås och stråk och både stor och liten kör. Men det blev många arr som skulle skrivas på kort tid. Extra kul med en helt fullsatt lokal – det är ju inte ofta numera som den stora lokalen är så välbesökt. Artisterna under veckan var Samuel Ljungblahd, Carola, Laudes, Hannah Holgersson och Mikael Järlestrand. Båda tillfällena blev väldigt lyckade och uppskattade av både de över tusen delegaterna och arrangörerna av evenemanget.

De Sotos
Vi flera tillfällen har jag blivit erbjuden att vikarera i De Sotos – bandet som min bror spelar med. Men det har aldrig funkat, ända tills förra lördagen, då hoppade jag in på ett av deras företagsjobb. En utmaning då gig:et låg mitt i arrperioden, men det blev hursomhelst väldigt kul. De Sotos är ett riktigt bra band som kör en klart annorlunda repertuar. Extra kul att spela med brorsan såklart, det har inte hänt så många gånger i modern tid. Alice Svensson (från Idol) var gäst på några låtar.

Företagsjobb med Andreas Johnson
För tredje gången på kort tid hade jag förmånen att jobba tillsammans med Andreas Johnson på ett företagsjobb. Med ett kanonbra band och delar av By Grace gjorde vi ett grymt bra set inför en glad och väldigt uppskattande publik.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.