Trumpeten är igång igen

När jag var 7 (tror jag) började jag spela trumpet. Knappast ett medvetet val, det var väl egentligen mest för att pappa var brasspedagog på den tiden. Hursomhelst, jag spelade trumpet ganska aktivt ända tills jag flyttade till Stockholm, då fanns det helt enkelt inte tid. Studier och pianospel tog alla vakna timmar.

Nu är den igång igen. Jag har i alla fall hämtat upp den från förrådet och övat två kvällar. Ikväll har jag dessutom spelat in en grej till en låt. Det känns faktiskt väldigt skoj, men jag är osäker om jag kommer kunna hålla igång det på sikt. Vi får se.

6 tankar kring ”Trumpeten är igång igen

 1. Jaså, du har spelat trumpet. Det gjorde Erik hemma hos oss också, vilket inte var så populärt. Det lät alldeles för mycket… Anna har bestmämt att om Malte eller Vilgot börjar med ett instrument så måste det vara gitarr eller piano. Hon är bitter för att hon spelade fiol till ”ingen nytta”.

  Nu är det snart jul!!!! Jippie! På fredag bär det av till Stöde och mys. Förutsatt att bilen startar. Batteriet var dött igen så det är på laddning igen.

  KRAM!

 2. Hm, det är kanske därför vi trivs så bra, för att du har lite brassgener i blodet..? :) Inte för att du är någon urtypisk trumpetare direkt, men ändå. Ser fram emot att höra dig live (inte bara över telelinjen)!
  Äger du ett flygelhorn, förresten? Borde väl finnas mängder med användningsområden i alla dina inspelningar.
  Hur som, välkommen tillbaka i brassfamiljen! :)
  Kram

 3. Grattis å välkommen tillbaka! Vi får väl ta och ta upp våra dolda talanger igen, eller hur? Kul! Jag lovar att du kommer inte ångra dig! Kram, Patricia

 4. Tack för det :)

  Jag grämer mig för att jag inte fick med den upp till fjällen, men det kommer säkert fler tillfällen…!

 5. Din pappa har vid något tillfälle berättat för mig hur det kom sig att du böjade spela trumpet. Kan återberätta den historien för dig nästa gång vi ses.
  Kul att det går bra annars.

  Hare bra:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.