Thailand


Eftersom året började med ett tv-projekt direkt efter nyår hade vi bestämt att vi skulle hinna med en bröllopsresa innan allt ramlade igång för fullt. Och vill man ha sol och värme i mitten på januari finns det inte så många ställen att välja mellan – Dubai och Thailand var det vi till slut valde mellan. Och valet blev ganska enkelt.


Thailand styrka kan i korta ordalag beskrivas med tre ord – klimatet, maten, snorklingen. Alla tre i topp-nivå. Resan gick till Kata Beach på Phuket. För den som planerar en tripp till den sidan av Phuket kommer här några tips.


Kata Palm Resort & Spa är ett ypperligt hotell som rekommenderas varmt. Grymt poolområde, helt okej mat och förträfflig service. Dessutom ingick frukost, nåt som min gravida fru uppskattade särskilt mycket. Kanske är standard med frulle på hotell i Thailand, men skönt var det i vilket fall som helst.


Om man ska välja en närbelägen strand kan vi verkligen tipsa om Kata Noi. Den har allt – bra strand, en bra Robinson Kruse-inspirerad liten krog, fantastiska fruktshakes och utmärkt snorkling på södra sidan. Taxi från vårt hotell kostade 200 baht. Kata Beach och Yanui kan undvikas – åk till Kata Noi istället.


Det virvlar av matställen lite överallt i Kata – de flesta är rena turistfällor, men alltid ganska billigt och alltid med enkla thai-rätter på menyn. Men vill man äta lite bättre i en schysst miljö kan jag verkligen rekommendera Two Chefs, som drivs av två svenskar.


Kommentarer

2 responses to “Thailand”

  1. Va bra vi hade det… <3

  2. Verkligen gumman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.