Som många av er vet delar jag mitt arbetsliv i två delar – som systemutvecklare på SVT och som frilansmusiker och lite annat musikjobb som arrangering och inspelning. Balansen är inte helt enkel, men båda delarna befruktar varandra på ett skönt sätt, något som säkert flera av er som har samma upplägg känner igen er i.

Jag trivs bra på SVT – det är en skön arbetsplats som först och främst producerar nåt som jag kan stå för fullt ut. Sen är vi ett skönt gäng i den lilla grupp där jag jobbar, ganska högt i tak och en lagomt ambitiöst tempo. So far so good. Men stämningen i en grupp som inte är så stor påverkas lätt av om en person kommer in eller faller bort. Det känns just nu. Några sköningar (konsulter) som vi haft inne ganska länge har precis lämnat och det märks ganska tydligt. Jag saknar just nu lite groove, lite galet, lite småfilurigheter, lite sånt där som man hann vänja sig vid. Well, det ordnar sig.


Kommentarer

One response to “Stämningen”

  1. Grupper och gruppkonstallationer (stavning?) är alltid intressant att studera. Kan kanske vara svårt att se vad som händer i gruppen om man befinner sig i den just då, men som du skriver så påverkas en grupp så oerhört mycket av att någon tillkommer eller försvinner. Kanske kommer ni hitta nya “roller” i er grupp nu? Spännande :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.