Saker som kan strula efter inflyttning


Ända sen vi flyttade in i vår nya lägenhet har det varit en del buckel med nya prylar. Det började med soffan som blev felbeställd. Efter sex veckors väntan och efter att kånkat hem den stora soffan var det bara att åka tillbaks med den igen och vänta ytterligare några veckor på rättvänd soffa. Nu blev det hemkörning. Soffa, check!

Då är det dags för att köpa ny tv. Väl hemma med den visar det sig att den är snäppet för stor. Kånka tillbaks tv:n och hitta en butik som hade samma tv fast mindre. Tv, check.

Tv:n ska såklart sitta på väggen. Frågar i samma butik där tv:n köptes vad man ska köpa för fäste och beställer. Väl fast på väggen visar det sig att fästet är kanon och tv:n sitter i princip limmad mot väggen. Tyvärr har man inte tänkt på att det ska in en massa kablar bakom den. Inte ens originalströmkabeln kan sitta på plats utan att den trycker ut tv:n från väggen i underkant. Well, med en massa trix och fix med längre skruvar och större muttrar hamnar tv:n lite längre ut och allt funkar till slut. Väggmontering, check.

Då vi har fått ny soffa och ny tv måste vi ha ett soffbord. Efter en massa letande hittar vi ett fint bord som såklart är beställningsvara. Det har gått en och en halv månad nu. Tror ni vi har fått bordet? Nä, såklart inte. Vi har dock fått ett lånebord så länge. Soffbord, halv-check.

Sommaren kommer, dags för att köpa utemöbler. Vi hittar ganska enkla stilrena och på alla sätt passande bord och stolar på Bauhaus. Kommer hem, ska montera. Möts av kvalitet som motsvarar IKEA:s grejer från 80-talet. Felfrästa spår gör att vi måste tillbaks med bordet och hämta ut ett nytt. Kommer hem, allt blir som det ska. Utemöbler, check.

Dåså, dags för att köpa grill till balkongen. Nu ska väl ändå inget kunna gå fel? Jodå, killen i butiken börjar babbla om olika standarder på gas-flaskor till vår nyinköpta Weber-grill. Vi tror ju han har koll, verkade påläst och så. Väl hemma försöker vi montera på den nya regulatorn som skickats med. Visar sig att anordningen inte går att få loss utan att paja själva fästet där gasen ska anslutas. Ingen grill den kvällen alltså. Dagen efter, tillbaks till butiken för att hämta en ny grill. Självklart är den slut i lager. Vi får dra till Södertälje för att hämta upp en likadan. Där får vi bättre hjälp och det visar sig att den regulatorn som sitter på är alldeles rätt, nån ny regulator behövdes alltså inte in the first place. Nuså, grill – check.

Till sist, jag har försett hemmet med en enkel multifunktions bläckstråleskrivare. Det ångrar jag idag. Oekonomiskt och struligt på olika sätt. Note to self: köp aldrig mer bläckstråleskrivare. Aldrig!!

Vad kommer härnäst?

– Posted using BlogPress from my iPad


Kommentarer

One response to “Saker som kan strula efter inflyttning”

  1. jag kommer gärna på besök härnäst :) och lovar att stråla som solen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.