Recording sessions

by

in

Vi började planera i oktober, och nu i helgen var det äntligen dags att äntra Studio 4 i Radiohuset och spela in By Grace tredje skiva. Gäster på inspelningen var Isaac Carree och Christos Gontevas. Senare ska också Donald Lawrence lägga på lead på ett långt medley med några av hans största hits.

Efter otaliga telefonmöten, enorma mängder mail, massor av timmar framför iTunes för att välja låtar, dagar av arrangering och notskrivning och massor av annat planerande var det äntligen dags. Inspelningshelgen bestod i två livekonserter med publik och en eftermiddagssession på söndagen. Allt spelades in live utan några konstigheter.

Under själva inspelningshelgen har jag klivit ur bandet, allt för att kunna vara projektledare och inspelningsproducent fullt ut. Att också sitta i bandet skulle helt enkelt bli för mycket. Lite sorgligt, men jag har ju all möjlighet att vara med musikaliskt under efterproduktionen.

Det blev en helt fantastisk helg – allt har funkat utan minsta problem. Bandet och kören lät verkligen fantastiskt och levererade varje gång diskarna började spela in. Skönt att märka att noggranna förberedelser lönar sig. Körsoundet blev så bra och så äkta så redan lördag kväll beslutade vi att hoppa alla tankar om att dubba kören. Nu väntar några veckors efterbearbetning, sen hoppas vi att skivan är klar innan vi går på semester.


Kommentarer

2 responses to “Recording sessions”

  1. Tweets that mention Recording sessions | Sebrob — Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Sebastian Robertsson. Sebastian Robertsson said: Ny bloggpost: Recording sessions http://bit.ly/cK5aAv […]

  2. […] blev första hela dagen i studion då jag jobbat med efterbearbetningen av By Grace-inspelningen. Såklart blir det en del planerande av annat också, men flest timmar har gått åt till att få […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.