Idol-gospel

Okej, det blev samma sak i år – ett gospeltema på Idol med bara nån enstaka låt som egentligen kvalar in i genren. Efter två dagars filande hittade vi versioner som funkade för alla berörda parter, och även om gårdagen bjöd på några skönhetsfel så blev det bra energi i alla låtar. Men under Johans låt börjar en tjej på främsta raden gå bazookas helt och hållet. Hon fixade inte att Johan gick ner på knä framför henne varpå hon går nån sorts Beatles-hysteri och kan knappt andas. Jag ser hela scenariot under låten och tappar koncentrationen ordentligt. I Aftonbladets webb-tv efteråt säger hon att Johan Palm är mer värd för henne än hennes familj. Suck. Det är synd om människorna, som Strindberg sa. Och att Peter skulle ta upp henne på scenen vet jag inte riktigt om jag gillade – det blev mer freak-show än nåt annat.

Lördagmorgonen bjöd i vanlig ordning på ett nytt möte med idolerna på hotellet för att klippa låtarna som juryn valt åt artisterna denna vecka och resten av dagen har spenderats framför notskrivningsprogrammet, och nu är alla låtar ivägskickade till resten av bandet. Tänkte pynta lägenheten nu. God advent!


Kommentarer

One response to “Idol-gospel”

  1. Henrik Winzell Avatar
    Henrik Winzell

    Det var riktigt bra i fredags, trots frånvaron av “riktiga” gospellåtar. Det lät riktigt riktigt bra om er i orkestern – och nu pratar vi rent ljudmässigt, arrangemangen är ju alltid på topp! Och angående bazookatjejen – vi var nog rätt många som suckade över henne. Nog är det synd om människan alltid…

    Angående notskrivning, är du Sibelius- eller Finalefreak? Jag själv har börjat jobba med Lilypond under Linux. Riktigt trevligt program, om man står ut med att skriva syntaxsträngar vill säga… =)

    God advent önskar jag dig tillbaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.