Helguppdatering

by

in

Wow, vilka intensiva men roliga dagar som ligger bakom. I torsdags kväll ringer en keyboardkollega och frågar om jag kan hoppa in på ett företagsgig på fredag med rep mitt på dagen och gig på kvällen. Efter lite överläggande med kalendern konstaterar jag att det precis går, med nöd och näppe. Några inställda möten och arrtid försvann, men det får jag försöka ta igen nån annan gång.

Upp tidigt fredag morgon, direkt till studion för att försöka få koll på materialet inför kvällen. Ringer Budwheels på väg dit för att få mina grejer levererade till SAMI där vi skulle repa. Tar en snabb frukost på Panini i porten bredvid, under tiden letar jag skisser i datorn låtarna. Hinner planka några av dom jag inte hade den närmaste halvtimmen, resten insåg jag att jag får lösa under repet.

Bandet bestod av idel sköninger – delar av One hell of a band plus Bjurhäll på gitarr och Joanna och Alex på sång. Direkt efter rep med detta bar det av till Korskyrkan där vi repade med Vila några timmar inför söndagens konsert. Sen direkt ut på Djurgården där vi drog av tre set inför en entausiastisk publik. En lång, intensiv men kul dag var till ända.

Lördag var det dags för bröllop. Eftersom det var en ganska känd sångerska som gifte sig var det naturligtvis en hel del andra sångare, låtskrivare och musiker där, vilket ledde till att jag hängde en hel del över datorn för att hitta kompnoter och kompade folk till höger och vänster. Mycket skoj faktiskt!

Söndag eftermiddag var det avfärd till Nyköping för att göra konserten med Vila. Det var tyvärr en ganska svårsspelad lokal, men vi gjorde en helt ok insats ändå. Kvällens märkligaste företeelse var nog prästen i församlingen som såg ut att vara mellan 25 och 30 år, men han hade en stalj som snarare passade in på en präst nära pension som dessutom har alla högkyrkliga attribut man kan tänka sig. Min gissning är att han är tredje eller fjärde generationens präst, typ. Han vet inte bättre.

Efter lite snabbt datorarbete bouncade jag ned några grunder på Mickes slickinspelningar för gitarrpålägg i veckan, sen styrde jag mot Mullsjö och Nyhemskonferensen där jag ska sitta kapellmästare hela veckan.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.