Gospel i Gävle

I helgen var det återigen dags för gospelfestival i Gävle. Det är nog fjärde året som jag är med, och det var som vanligt väldigt kul. Återigen var det Magnus Spångberg som satt kapellmästare förutom jag själv på orgel och keyboards bestod övriga bandet av gamla Joybellskompet från Örebro. Självklart hade vi också en amerikansk gästinstruktör med, och i år var det Carl Hall – en av mina favoriter. Till skillnad från många andra amerikanare är han tydlig och strukturerad och kör inte bara på feeling.

Rep lördag eftermiddag, en god middag lördag kväll och sen rep och konsert på söndag kvällen i konserthuset. För andra året i rad bandades det av Sveriges Radio för sändning senare under våren. Självklart hade jag tänkt lägga upp lite bilder, men faktum är att min kamera (som jag självklart använde från orgelpallen under giget) blev kvar däruppe och är inte lokaliserad ännu. Svacka. Återkommer i ärendet.

2 tankar kring ”Gospel i Gävle

  1. Var hela Joybellskompet med alltså. Då satt mr Wermeling bakom trummorna, eller?

  2. Hej!
    Va inne och googlade på GävleGospel 2009 och hamnade visst på din blogg Vill passa på att tacka för förra helgen och för ett kanonbra kompband! Hoppas vi ses nästa år igen.

    Ha det bra så länge / sopranen långt ut till vänster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.