Gospel Heritage – dag 4

Sista dagen bestod av en morgonsession med Marvin Sapp och en kvällsgudsjänst med Kirk Franklin. Båda passen var fylld med bra undervisning, framförallt Kirks predikan på kvällen. Marvin Sapp började med att sjunga en ny låt från hans kommande platta – en fin liten ballad som handlade om hur viktigt det är att hitta en egen plats för lovsång när man som ledare förväntas ge ut och den enda man behöver är nån som kan tala till in i ens eget hjärta.

Mellan passen hann vi med att åka till Georgetown och käka och shoppa lite. En jättefin stadsdel som motsvarar Gamla Stan i Stockholm. Grymt skönt att sitta ned på en vettig restaurang och äta vanlig italiensk mat! Vi hann också med att ta lite bilder på den nya svenska ambassaden som låg alldeles i närheten.

Ok, sen in till stan för att gå på avslutningsgudstjänst med Kirk Franklin som predikant. Tyvärr så blir det lite samma sak här – det går inte att beskriva hela predikan. Men precis som tidigare så är det häftigt att höra den mest säljande gospelartisten idag, en femfaldig Grammy-vinnare, stå och undervisa med så stor ödmjukhet och självinsikt. Bland det första han gör är att tvätta bort artist- och kändisgrejen och precis som tidigare under konferensen proklamerar att det inte är nåt värt överhuvudtaget. Poängen med hans undervisning är flera, men det viktigaste är precis det som undervisats tidigare under konferensen – vi måste se till att vår livsstil i sig blir en lovsång till Gud. På nåt annat sätt kan det inte vara.

Ok, jag skulle kunna skriva på en hel del om detta – kanske gör jag det lite senare. Nu har vi precis vaknat och ska ta oss till en gudstjänst i nån stor cool gospelkyrka.


Kommentarer

2 responses to “Gospel Heritage – dag 4”

  1. Ja.. äntligen Georgetown. Jag hoppas ni tog fina bilder. Och ambassaden sen.. Du vet att jag gärna kollat in den med er. Vilken trevlig läsning jag fått de här dagarna ni varit på äventyr. Hoppas ni får en härlig sista dag och en säker resa hem. Kom och dela med er av er nyvunna inspiration! Här ska lovjungas!

  2. Jag vill tacka för att jag fick gå med dig och jompen i Georgetown. Tack för härligt sällskap och glada skratt.

    Kirk var bland det bästa jag hört…mycket rakt och starkt men samtidigt ödmjukt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.