Gospel Heritage – dag 2

Morgonsamlingen var mycket bra, med alldeles strålande undervisning av Grammy-vinnaren Cece Winans. Därefter kollade jag in ett seminarie med Donald Lawrence och Richard Smallwood som pratade om deras erfarenheter och hur de slitigt och jobbat sig fram i många många år. Mycket ödmjukt, väldigt uppbyggande och på nåt sätt skönt att höra att de stött på samma problem som vi själva står i.

Kvällen bestod av en gudstjänst med bl.a. Martha Munizzi, Tye Tribbett och Donnie McClurkin. Martha ledde några sånger i början, och det var helt ok trots att det var playback. Men, sen kliver en gigant fram: Tye Tribbett. Jag visste inte ens att han skulle vara med på kvällen, men det visade sig att han var den stora musikaliska attraktionen. Ojojoj, han är verkligen arvtagaren till Kirk. Helt osannolikt bra, en sjukt bra band och en kör som var det bästa man sett… Köp en DVD eller nåt, för det går inte att beskriva!

Och Donnie McClurkin sen, men enligt mig den snyggaste rösten i gospelindustrin – han skulle predika. Ljuvlig start med en sång, sen predikan. Och vilken predikan sen… puhh! Just nu tror jag inte att jag kan återge det med nån rättvisa. Men en sak kan jag säga – har du chans att höra honom predika eller sjunga, ta dig dit!!!


Kommentarer

2 responses to “Gospel Heritage – dag 2”

  1. Mannen!
    Ha en skön helg med grabbarna; Fler foton önskas!

  2. […] McClurkin predikar. Han var en av predikanterna vid Gospel Heritage i Washington DC i februari (se tidigare inlägg). Pastor McClurkin är dels en fantastisk talare, men kanske också en av de snyggaste rösterna i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.