Första workshopdagen

Säga vad man säga vill, men det är skönt att få lite bonussommar. SItter just nu på balkongen på ett stort Ving-resort utanför Las Palmas, klockan är snart 23.30 och det är ändå över 20 grader. Första dagen av workshops inför höstens kvalvecka på Idol är avklarad. Som vanligt var det en intensiv första dag, mycket beroende på lite tekniska bekymmer. Men det mesta har ordnat sig under dagen. För det första så visade det sig att det fanns ett Yamaha S90 ES på plats, så jag slapp kånka ner ett piano från Sverige. Skönt. Vi står i ett av hotellets konferensrum med utsikt mot havet, så det är en ganska trivam miljö.

Ni funderar säkert – hur är artisterna, är det bättre än förra året? Well, eftersom det dröjer ett tag innan det vi spelar in nu kommer i kapp med det verkliga tempot (inslag härifrån visas i programmen i slutet av september) så kan jag inte säga så mycket. Men en sak är väldigt tydlig – det varierar ganska mycket från år till år hur gruppens konstellation ser ut. Lite märkligt att det kan bli så stora skillnader mellan två år.

Det blev en intensiv dag – fem en- och en halvtimmaspass med varje artist med obefintlig paus emellan. Efter det blev det en och en halv timmas vattenbasket i poolen. Vi vann stort, men alldeles för jobbigt för en otränad kropp. Innan vi återvände upp till rummet såg vi att hotellet bjöd på en liten show. Det var tre svenska sångare som stog och drog hysterisk långa medleyn med backtracks. En av de var före detta Idol-deltagare. Undrar om nån av årets deltagare kommer tillbaks hit i samma ärende… Nu ämnar jag ladda med sömn inför morgondagens returmatch.


Kommentarer

One response to “Första workshopdagen”

  1. Vann stort? Jag minns det som väldigt jämt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.