Fem personer du möter i himlen

Fem personer du möter i himlenHar precis läst färdigt boken ”Fem personer du möter i himlen”, skriven av Mitch Albom. En fantastiskt bra bok som avhandlar några av de stora frågorna i livet, framförallt frågan ”Vad händer när vi dör?”.

Boken handlar om Eddie, en krigsveteran som jobbar som vaktis på ett nöjesfält, nånstans i USA. Man får följa hans resa in i himlen, efter att ha levt (enligt hans egen utsago) ett fullkomligt meningslöst och ointressant liv. På sin åttiotreårsdag omkommer han i en tragisk olycka och vaknar upp i livet efter detta. Där får han reda på att han kommer att få träffa fem personer – några som man har känt, andra som kan ha varit främlingar. De fem personerna Eddie får möta berättar för honom om varför han just träffar dom i gränslandet mellan livet och evigheten. Det är personer som han på ett eller annat sätt har antingen påverkat, eller påverkats av – ofta på ett helt annat sätt än vad Eddie trott eller vetat om.

Boken beskriver på ett ganska gripande sätt att inget liv är meningslöst – alltid lämnar vi spår eftersom som kan betyda skillanden mellan liv och död för någon annan. Läs den. Själv tänker jag läsa boken ”Tisdagarna med Morrie” som är skriven av samma författare. Förväntningarna på den boken är redan höga.

3 tankar kring ”Fem personer du möter i himlen

  1. Tisdagarna med Morrie kan jag varmt rekommendera! Mânga trovärdiga sanningar om livet. Denna bok kände jag däremot inte till, tack för tipset!! =)

    Ostma, i närheten av Marseille

  2. Pingback: Döden « SebBlog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.