En Vila-session till

I går var det dags för ännu en Vila-session. Det var ett tag sedan sist, så det var lite extra kul. Vi la grunderna på ytterligare en låt till kommande plattan. Vi har en bra bit kvar, men med en låt per kväll ska det inte vara omöjligt att komma i mål tidigt nästa år.

Det var också första gången jag använde mina nya trummickar – en ny Beta52 för baskagge och fyra Sennheiser E604 för pukor. För den invigde så väcks säkert frågan varför jag köpt E604 som är mest lämpat för live-bruk? Jo, det är helt enkelt så att mitt studiorum är lite för litet för att få plats med en massa stativ. Det blir helt enkelt för bökigt, och de här mickarna låter tillräckligt bra för det vi gör. Den gången man behöver lyfta trumljudet en nivå måste man ändå vara i en annan studio då min är ganska liten och väldigt stum.

Min orgel är fortfarande inte nere i studion – vi behöver vara ett gäng för att lyfta ner den. Men den som väntar på en nyrenoverad L-100 väntar aldrig för länge.

Nu sitter jag och väljer låtar till ett stort storbandsmedley som ska framföras om några veckor. Det finns mycket att välja på kan jag säga.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.