En höjdarkväll på Idol

Mattias

I går kväll var det alltså gospeltema på Idol. Inte för att låtmaterialet i tävlingsmomenten kvalade in i rätt genre så blev det ändå en fantastisk kväll. Hela dagen präglades av en otroligt skön stämning i både bandet, kören och deltagarna. De gemensamma numren, framförallt “O happy day” och “Go tell it on the mountain”, repades tyvärr in ganska sent, men i sändning så satt allting väldigt bra och vi levererade samtliga låtar med pondus och lite skön gospelfeeling här och var.

Bandet denna vecka bestod av mig och Ted Hector på keys, Johan Tjernström på bas, Jimmy Wahlsten på gitarr och Magnus Anderfjärd på trummor. Andreas Andersson, Stefan Persson och Mikael Anderfjärd utgjorde blåssektion och gospelkören By Grace körade. Hur stabilt som helst.

Hela programmet kändes riktigt bra där och då – till och med Carolas gästinsats i juryn upplevdes naturlig och soft. Det ska bli riktigt kul att se reprisen imorgon. Idag träffade jag de kvarvarande artisterna på hotellet och gick igenom nästa veckas låtar. Sättningen i kommande program blir betydligt mindre – det ska bli skönt med en lite softare vecka.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.