Efter några veckor med iPhone

Nu har jag haft min iPhone igång några veckor och det är hög tid att sammanfatta intrycken.

iPhone har sedan den släpptes orsakat stor oreda hos alla andra mobiltelefontillverkare – det vet vi redan. Inte så konstigt – det är helt enkelt en helt fantastisk telefon med otroliga möjligheter. Jag är fortfarande, trots några veckors användande, häpen över vad den klarar av och vilka strålande applikationer som finns att ladda ner.

Ok, vad är det då som jag använder mest och gillar mest? Först och främst är den ett strålande komplement till min bärbara Mac. Den ersätter det mobila bredbandet eftersom datahastigheten är otroligt bra, även långt  ute i skärgården. iPod-funktionaliteten är grym, även om jag inte kan synka hela mitt iTunes-bibliotek. Den är otroligt lättanvänd, snabb, funkar bra att surfa och allmänt ett strålande gränssnitt. Och röststyrningen, den höll jag på att glömma. Helt galet bra när man kör bil, men faktum är att jag använder den hela tiden för det går fortare än att leta bland kontakterna.

Några applikationer som jag använder mest eller jublar över rent allmänt är PocketUniverse, DN på Stan (utnyttjar GPS:en förnämligt), Arla, Res i Stockholm och Remember The Milk.

Ok, nu till nackdelarna. För det finns ett helt gäng. På första, andra och tredje plats kommer drifttiden, drifttiden och drifttiden.  Den drar helt enkelt väldigt mycket ström som gör att man i princip måste ladda den varje dag. Den håller mer än ett dygn – absolut – men inte två. Och då har jag slagit av bluetooth, wlan, platstjänsterna (GPS) och dragit ner ljusstyrkan en smula. Visst, standby-tiden är ju toppen, men så fort du använder den så drar den snabbt ur batteriet. Sen så saknar man en massa småfunktioner. T.ex. så går det inte att söka på en webbsida, det går inte att kopiera text från ett inkommande sms, man får inget ljud när man får sms om man har headset inkopplat, och till sist – kameran är riktigt dålig.

Vän av ordning kanske tycker att jag rabblar fler negativa grejer än positiva, men det är endast för att den redan är så hyllad och omskriven i media, så det blir larvigt om jag ska nämna allt som är snyggt, snabbt och slickt!

För dig som inte har koll på vad en iPhone är kapabel till, kolla in den här videon. Är jag nöjd? Ja, det är jag – strålande nöjd.


Kommentarer

One response to “Efter några veckor med iPhone”

  1. Jonas Hummelstrand Avatar
    Jonas Hummelstrand

    Passa dig för att köpa “I Dig It”

    You have been warned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.