När vi kom tillbaks till Manhattan igår morse så regnade det riktigt ordentligt, så dagen började med en lång taxifärd upp till Upper East där vi skulle bo sista natten. Till vår glädje klarnade det upp efter nån timme. Då hängde vi först på vår gemensamma vän till en modellplåtning nere i Soho som han skulle jobba med under eftermiddagen. Det var lite kul på så sätt att det är en del av N.Y som man aldrig får vara med om om man inte känner nån.

Johan Junstrand i ny och finfin hatt

Sen ut till lite mer strosande i Soho och Chinatown. Kvällen spenderades i en stadsdel som jag faktiskt aldrig varit i – East Village. Det visade sig vara väldigt trevligt med många sköna uteställen av alla möjliga olika slag. HIttade en helt fantastisk skivaffär som inom sin genre måste vara världsledande – Downtown Music Gallery. (För dig som kollar på länken, låt dig inte luras av utseendet på webbsidan.) Det visade sig vara en affär som innehöll allt ifrån gammal standardjazz, ny mainstream jazz men framförallt otroligt mycket experimentell jazz och även elektronmusik. Där var jag tvungen att köpa en inspelning av Frank Zappa när han spelar på Skansen 1973. Jä!

När vi kom tillbaks efter en helkväll i East Village hamnade vi framför DVD-spelaren och kollade in en ny Elvis-dokumentär som släpptes för några veckor sen: Sen lite Zappa och även den nya Sweeney Todd-DVDn som jag köpte första dagen fick sig en flukt. Hehe, riktigt kul! Idag blir det lite småutflykter mitt i stan innan flyget går hem sent i eftermiddag.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.