Coola webbapplikationer

Har den senaste tiden snöat in på några bra applikationer på webben:

Netvibes är en mastig Ajax-applikation (läs: cool sajt) som samlar intressanta bloggar, dagstidningar, integrerade RSS/Atom-flöden (t.ex. för att integrera “Remember The Milk”) på en och samma webbsida. Självklart finns moduler för GMail, Hotmail, MySpace etc. Kolla in!

“Remember the milk” är en site för att bland annat hantera att-göra-listor. Självklart når man den via mobilen, och den är också byggd med Ajax. Den kan också användas offline numera.

Till sist, jag har drabbats av Wiki-konceptet. Vi precis satt upp en Wiki-server på jobbet. Den kommer att användas för i princip all projektinformation, miljöinformation, dokumentation av system, kodkonventioner etc. Äntligen är det kul att dokumentera. Den finns numera i en gratis version för personligt bruk.

För övrigt kan jag meddela att jag redan har tagit årets första bad, och att mitt sovrum nu är färdigrenoverat.


Kommentarer

5 responses to “Coola webbapplikationer”

 1. Urban Avatar

  Remember the milk ser intressant ut, den ska jag kolla upp. En annan mastig Ajax-sajt som också är bra och användbar tycker jag är http://www.superstart.se. Kolla in den.

  Lite bilder från sovrummet kanske? (Hur lät det egentligen) Från din legendariska renovering alltså, övriga 16,5 gigabyte med sovrumsbilder undanbedes :)

  På återhörande alla musiclovers…
  / Urban

 2. frk Häggkvist Avatar
  frk Häggkvist

  Alltså, det här är ju rena grekiskan för mig, men kul att titta in i en annan värld! Ibland känner man av att man gått en extremt smal utbildning.. :)
  Ursäkta om frågan är dum, men är meningen att man ska kunna skapa sin egen sida där man snabbt kan navigera till alla sina favvo-sidor? Eller vad är huvudsyftet?
  För övrigt är jag, till skillnad från Urban, i allmänhet mot censur. 16.5 gigabyte är väl inte så mycket?? ;)

 3. – Urban: superstart.se är en klar konkurrent, men jag tycker nog netvibes är lite renare i sitt utförande. Eller har jag bara redan vant mig?

  – Häggkvist: sajter av detta slag skapade just för oss onlajn-människor. Vi har ofta några tidningar, några bloggar, webbmail och kalender med mera som man gärna håller koll på kontinuerligt. Dessa sajter gör att man har en enda sida där man ser allt det senaste i kortfattad form. Micket pra!

 4. Urban Avatar

  Du har rätt, Netvibes verkar renare i utformningen faktiskt. Hade aldrig stött på den förut.

  Bra med såna här sajter ja…

 5. En av de första i slaget var internetstart.se, men när man tittar på den idag så blir det naturligtvis en stor gääsp. Tack för Ajax. När har vi motsvarande Office-paketet som en vanlig webbapplikation?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.