I kväll flög jag och några till från SVT till London för att besöka ett företag som ska leverera ett stort system till ett projekt som jag är inblandad i. Det blir tre dagar med många möten och en del utbildning. Det känns ganska kul, men för det jag ska göra tror jag det kommer kännas väl långt med tre hela dagar. Well, vi är ett soft gäng så det blir trevligt i vilket fall som helst.

På planet ner reflekterar jag över två saker. Dels så undrar jag varför skylten i taket med cigaretten fortfarande finns kvar, även på nybyggda flygplan. Jag har aldrig, oavsett resmål (eller avreseort), suttit på ett plan där det varit tillåtet att röka i någon avdelning.

Den andra reflektionen gäller gästkrönikan i DN idag. Jag är alldeles för dåligt påläst om hur det står till i Sveriges medialandskap, men även om Forsström bara sitter inne på delar av sanningen så har han några slående poänger. Framförallt när han resonerar kring “paketeringen” av nyheter i tv så känner jag igen några egna reflektioner. Prova själv – lägg dig till exempel i badkaret, slå på tv:n och lyssna (!) på Rapport 19.30 eller TV4 Nyheterna. Det är slående hur bra det funkar – svensk nyhets-tv blir ofta bildsatt radio. Det finns saker att jobba på – inte bara att säkra upp källskyddet…


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.