Valborg å annat

Så, det blev en mastig kväll. Valborgsmässoafton alltså. Tre akter på rad på café-scenen i Korskyrkan (se tidigare inlägg) – efter det var jag ganska mör. Därefter lite väntan på sista akten på stora scenen där jag gästade med Samuel Ljungblahd på hammondorgel. Det blev ett ovanligt roligt gig!! Bandet bestod i övrigt av Lars Åke Johansson på trummor, Johan Tjernström på bas, Magnus Gidlund på gitarr, Ted Hector på keyboards samt Emil Jonsson och Christos Gontevas på manskör. Jä. Bilder finns här.

Rep
Efter en sen natt med mycket roddande så var det dags att masa sig upp till genrep inför USA-turnén med By Grace. Avresan är i slutet av nästa vecka, och vi kommer att uppehålla oss i Chicago och Indianapolis med omnejd. Blir spännande. En av de saker man alltid ser fram emot är att få spela på ljuvligt ljudande B3:or överallt. Men låtmaterialet är inte självklart – det blir några timmar till framför Sibelius och Electron innan allt sitter, så mycket är säkert.

Första maj
Apropå 1:a maj som ledig dag – varför då undrar jag? Är det rimligt att ha en röd dag i almanackan för att hylla arbetarrörelsen? Missförstå mig inte – visst gillar jag den extra lediga dagen, och jag hyser väl inget direkt agg mot den aktuella partifalangen (eller folkrörelsen om man så vill). Och visst finns det flera andra historiska händelser som är förknippad med denna dag och som i sig förtjänar att uppmärksammas på olika sätt, men en helt ledig dag för samtliga? Jag är skeptisk.


Kommentarer

3 responses to “Valborg å annat”

 1. Byhund Avatar

  Ah. Beatrice. Då kanske du plankade mig på nån låt? ;-) Spelar på några låtar som Robban Ivansson proddade för ett par år sen…

 2. Sandra Avatar

  Nämen, se där! Hörde från Sofia att det skulle ligga en länk här till mina bilder. It’s an honour. Hälsar Sandra, just nu till sängs med både vanlig feber och New York-feber. Snart åker vi, hurra! Var det Hezekiah Walkers “Love Fellowship Tabernacle” i Brooklyn du rekommenderade?

 3. Visst, Hezekiah Walkers kyrka “Love Fellowship Tabernacle” i Brooklyn är bra. Framförallt väldigt bra musik där. De finns på http://www.lovefellowship.net, men det ligger inte mycket där just nu.

  Tabernacle church
  (718)783-0942
  290 Flatbush ave
  (Korsningen 7th avenue and Prospect place)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.