Twitter goes Text-tv

I lördags var det premiär för årets Melodifestival på SVT. Min grupp på SVTs utvecklingsavdelning fick ett uppdrag nån vecka innan premiären – vi skulle ta fram en applikation som kunde hämta tweets från Twitter och utifrån ett par bestämda regler publicera dessa som dold undertext på text-tv. Precis med samma teknik som vi ofta har s.k. dold undertext på sidorna 199 och 299 för SVT1 och SVT2 respektive.

I ärlighetens namn var det lite olika känslor inför detta uppdrag – var det verkligen nåt som skulle komma till användning? Så här veckan efter vet åtminstone inte jag hur många som använde tjänsten. Alla geeks som pysslar med sociala medier har såklart snappat upp detta och skrivit en del om projektet, men kommer det att nå en större publik? Klart är i alla fall att text-tv som helhet har fantastiska tittarsiffror, men om de hittar fram till sidan 198 (och stannar där) återstår att se.

Nu i veckan har vi fixat några små buggar, men faktum var att appen funkade riktigt bra rent tekniskt redan i lördags. Själv satt jag upptagen då, och det gör jag även på lördag. Bad.

Många har skrivit om detta, bl.a. Hans G, Jocke Jardenberg, Niclas Strandh, Maria Hägglöf och Emanuel.

Uppdaterat: SSBD har också skrivit här.


Kommentarer

One response to “Twitter goes Text-tv”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.