Två sköna konstellationer

Den senaste tiden har jag lyckats uppmärksamma två duos som tillsammans gör finfin musik. Den första är Alison Krauss och Robert Plant. De har gjort en platta som verkligen inte är nån dussinproduktion. En helt magisk platta med sounds som verkligen förflyttar lyssnaren till en annan tid och en annan plats. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga – köp två ex av skivan. Ge bort en i julklapp och behåll den andra…

Den andra duon sprang jag på igår – Frida Öhrn och Bo Sundström. Fredrik Jonsson har tonsatt dikter av Pär Lagerkvist och Bo och Frida har sjungit in dessa på skiva. Jag såg en konsert med dem på Rival i Stockholm igår ikväll, och det var en skön upplevelse. Ett riktigt bra band, en lika bra stråkkvartett och sanslöst bra ljud gjorde att söndagkvällen startade på bästa sätt.


Kommentarer

2 responses to “Två sköna konstellationer”

 1. Per Vidar Avatar

  Hello Seb! Måste bara berätta, apropå dina skivrekommendationer, om två unga killar jag avlyssnade på tunnelbanan (typ 15-16), båda utrustade med gitarfodral och häpnadsväckande frisyrer:
  Kille 1: Fan vicken schysst skiva jag tanka hem igår.
  Kille 2: Uhu?
  Kille 1: En gammal gubbe och en ung tjej, Alyssa Krasch nånting.
  Kille 2: Amenföfan, det e ju Alison Krauss å Robbie Plant.
  Kille 1: Robbie?
  Kille 2: Jaföfan. Han sjöng i nåt gammalt 60-talsband. Fan att han lever fortfarande?
  Kille 1: Vicket vare?
  Kille 2: Vetefanasså. Deep Purple kanske? Eller nåtavdedära banden. Vicket fall, den e så jäääla bra asså. Skivan. Värsta soundet. Torrt proddat, åsså såna schyssta stora Ludvig-trummor på det.
  Kille 1: Ludvig?
  Kille 2: Jag svär. Ludvig.
  Kille 1: Åfan.
  Kille 2: Här ska vi av.

  Helt suveränt. Det lustiga är att jag följt din rekommendation (utan att veta om den): vi har en hemma och en får syrran i julklapp. Årets skiva. Nästa års också, möjligen.

  Tack för senast förresten, mycket uppskattat!!!

 2. Haha, rrroligt! Well, det påminner mig om när nån grabbhalva skrev till BO (Barnombudsmannen, baksidan på Aftonbladet) och klagade på den där “nya” gitarristen Jimi Hendrix. Han tyckte att det var synd och skam att han snott allting från Lenny Kravitz… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.