Poliserna

Ikväll har jag sett giget som jag aldrig trodde man skulle få se – The Police, live i Stockholm. Tre sköna gubbar, varav en har jag sett massor av gånger tidigare, intog Globen och bjöd på en kavalkad av bra låtar. Det är bitvis riktigt bra, men ibland blir det lite väl mycket hawaii. Andy Summers (git) är 64 år, dvs tio år äldre än både Sting och Stewart Copeland, och det märks ganska tydligt här och var. Några gitarrsolon känns som att de är åtminstone på väg rätt ner i diket, och även om det är bra spelat i övrigt så saknas svänget ibland.

Höjdpunkterna är framförallt låtarna – shit va’ bra musik herrarna har skapat. Den andra höjdpunkten är Stewart Copelands trumspel – helt fantastiskt faktiskt. Han har ett spelsätt som utmärker sig från alla andra trummisar, och han spelar otroligt lidelsefullt. Dessutom lämnar han kitet vid några tillfällen och spelar slagverk och percussion på en stort upphöjt podium bakom trumstolen. Det blir riktigt underhållande – både musikaliskt och visuellt. Sting sjunger lysande.


Kommentarer

One response to “The Police”

  1. Har hört från folk som var där båda gigen som sa att torsdagen var ännu bättre, mer show och bättre drag på publiken. Well, man kan inte lyckas jämt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.