Sundsvalls Gatufest

I kväll har jag besökt Sundsvalls stora sommarhappening – Gatufesten. Det var nio år sen sist tror jag – men då var jag inte besökare utan jobbade för P3 Live och Sveriges Radio och spelade in för kommande sändningar. Detta pågick under större delen av nittiotalet – nu var jag där som vanlig besökare. Faktum är att jag hade lite för höga förväntningar visade det sig. Sundsvall är en mysig stad som jag verkligen gillar, men det är bara att konstatera att under Gatufesten visar staden upp sig från sin sämsta sida. Det är för mycket bröl, för många onyktra människor och stadens charm syns inte till.

Well, några rader om kvällens musikaliska ingredienser. Jag hann med några låtar med Miss Li, därefter kanske de tio första låtarna av Orup och Lena, lite av Moneybrother och resten tillbringades på Oscars med vänner lyssnandes på De Sotos. Huvudfokus för kvällen var Orup och Lena som jag såg fram emot. Det var riktigt bra – välspelat på alla sätt, bra sjunget dessutom och helt ok ljud. Men, det som märks ganska tydligt är att de har kört ihop rätt länge nu – trots att det var turnépremiär så var det så uppenbart att det (från artisternas sida alltså) var lite business as usual.

Miss Li – märkligt virvelljud som pajade ljudbilden lite grann, annars bra feeling. Moneybrother saknade tyvärr den finess som återfinns på plattorna och som faktiskt också behövs live. De Sotos har kanske landets bästa coverbandssångare – gött att höra, som vanligt! På det hela taget en kul kväll, även om jag gillar Sundsvall mer andra tider på året.


Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.