Ståplatser på flyg eller en läxa i PR?

Häromdagen stötte jag på en artikel i DN som nämner att Ryan Air satsar på ståplatser ombord på vanliga flygplan. Det lät onekligen märkligt och jag postade en liten länk på Twitter. Direkt fick jag en kommentar från Jocke Jardenberg, ett av de tunga namnen inom reklam: Budskapet är fejk och endast ett trick för att orsaka buzz kring företaget. Just nu verkar det dock finnas betydligt fler källor som skriver om detta som om det vore fullt allvar än motsatsen. Den enda artikeln som jag hittat som beskriver motsatsen finns här, men det finns såklart fler. Enligt vissa sajter vill det kinesiska flygbolaget Spring Airlines (Ryan Airs kinesiska motsvarighet) beställa flygplan med ståplatser så snart myndigheterna ger klartecken.

Läs mer på E24, SvD, Destination.se, Sky.com, Wired.

Kan det vara så att Ryan Air ändå överväger detta på allvar? Av kommentarerna att döma finns det i alla fall passagerare som kan tänka sig att stå. Visst låter det märkligt vid första tanken, men vad vet jag – det kanske är toppen. Tänk bara vad mycket enklare det blir att ta sig till toaletten.


Kommentarer

One response to “Ståplatser på flyg eller en läxa i PR?”

  1. Maria Ö-J Avatar
    Maria Ö-J

    Vad jag förstått så ska man ändå kunna luta sig mot något slags räcke… Vad gäller toaletten så ska de komma att kosta pengar=) Länge leve Ryan Air!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.