Sista sändningen av P3 Dans

I går kväll blev historisk för alla dansmusikälskare – sista sändningen av P3 Dans. Calle Dernulf sände sista upplagan av programmet som varit Sveriges epicentrum för dansmusik i över 15 år. Jag är ingen stor fan av dansmusik i stort, men programmet har ofta nosat rätt på både det ena och det andra som till och med tilltalat en så insnöad musiklyssnare som jag.

Den egentliga anledningen till den här bloggposten är att jag faktiskt sänt P3 Dans som ljudtekniker vid några tillfällen. Mellan 1992 och 1999 jobbade jag på Sveriges Radio i Sundsvall och när jag flyttade till Stockholm 2000 frilansade jag en hel del, främst på P2 men även på P3. Vid ett par tillfällen hade jag den stora förmånen att sända P3 Dans tillsammans med Calle, och det är verkligen sändningar man minns – mest för att man fick spela vinyl i flera timmar och lyssna på ball musik.

Framförallt kommer jag ihåg jag ett tillfälle då jag kom dit några timmar innan sändning för att upptäcka att hela nätverket låg nere, så ingen dator gick att använda för redigering. Det var bara att rulla fram den gamla rullbandaren och klippa manuellt – en färdighet som jag lärde mig under mina första år på SR, och det satt verkligen kvar som ett rinnande vatten. Tror faktiskt det skulle gå ganska bra även idag. Ni vet, när man en gång lärt sig cykla…


Kommentarer

3 responses to “Sista sändningen av P3 Dans”

  1. Du är bra du! :) Kram Karin

  2. Tack du :) Faktum är att nånstans är det nog ljudtekniker som är det yrke jag hävdar att jag fortfarande kan bäst. På alla andra positioner fuskar jag ganska bra… :)

  3. […] har faktiskt varit fantastiskt kul. Jag har alltid älskat direktsändningar, oavsett om det är i radio eller tv – framför eller bakom […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.