Sista albumet av Mr Mister

För 22 år sedan (häpnadsväckande) åkte jag med några kompisar till Örebro. Vi skulle lyssna på ett av mina dåvarande favoritband, Mr Mister, som skulle spela för första gången i Sverige. Dessutom skulle de precis släppa sin nya skiva innan spelningen, så förväntningarna var höga.

Men dom kom aldrig. Ryktet gick att de splittrats, att skivan aldrig blev klar och så vidare. Det här var ju på den tiden där Internet inte fanns – möjligheten att själv söka svar på den här typen av frågor var begränsad. Och Mr Mister var ju inte direkt ett sånt band som figurerade flitigt i svensk musikpress. Ända sedan dess har frågan hängt i luften. Ända tills häromdagen, då Carl-Henrik Jaktlund publicerar den här bloggposten och med den här videon. Då får vi svaret – skivan låg klar för utgivning, bolaget backade.  Men nu är den ute!


Kommentarer

7 responses to “Sista albumet av Mr Mister”

 1. Mattias K Avatar
  Mattias K

  Mr Mister lyssnade ju till och med jag på. Även om mitt fan-skap inte sträckte sig längre än till att jag ägde skivan med Broken Wings och Kyrilie (eller hur det nu stavas) på vinyl. Men den spelades ganska flitigt kommer jag ihåg.

 2. Aha, där ser man. Vi närmar oss varandra! Din stavning är undermålig för övrigt, men du använder väl mest det till skidåkning numera… haha.

 3. Mattias K Avatar
  Mattias K

  Jaja, Kyrie ska det väl vara då… orkade inte googla på namnet. Själv tycker jag att termen “fan-skap” var lite fyndig ;)

 4. Hehe, ja det var roligt. Missade den första gången faktiskt…

 5. Jag tycker det låter sent åttiotal, tidigt nittio. Men jag ska komplettera skivsamlingen till en kvartett. (Kan man säga skivsamling nu för tiden när allt ligger på en hårddisk?)

 6. […] lyssnat igenom den två varv nu, men tyvärr så kan jag inte riktigt gå igång på det nyligen släppta Mr Mister-albumet Pull – ett album som låg klart redan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.