Sånglektion!

I julas fick jag en sånglektion i julklapp av Bea. Kanonbra tänkt, och jag behöver verkligen det. Tidigare har jag sjungit ganska mycket, men de sista åren har spelet, arrandet och producerandet tagit över. Därför var det med stor glädje som jag för några timmar sedan spatserade igenom hela Östermalm, från studion vid Jarlaplan till Sofia Petterssons sångstudio på Skeppargatan.

Hon var soft och enkel, vilket är ganska skönt i ett sånt läge. Det är ju faktiskt inte en helt självklar grej att ställa sig framför en vilt främmande människa och sjunga en massa övningar upp och ner. Efter drygt hundra sånglektioner vid pianot under mina IDOL-år har jag sett det mesta hända med människor i den situationen, särskilt när sångpedagogen börjar dra i både det ena och det andra som vi har inom oss… Det är uppenbart att sången och rösten är (åtminstone för många) väldigt nära ens innersta.

Vi höll på i en timme och sjöng åtminstone i 45-50 minuter av dessa, så jag är helt slut. Mycket grundteknik och enkla tricks till att börja med. Mycket nyttigt. Nu har jag fått den här låten i hemläxa – två veckor har jag på mig! Som om inte jag hade fullt upp ändå.


Kommentarer

5 responses to “Sånglektion!”

 1. Per Vidar Avatar
  Per Vidar

  Utan att ha hört dig sjunga (vad jag minns) så tror jag den låten skulle kunna passa dig rent registermässigt? Den där halvfalsetten kan nog vara svårare än man tror att sätta iofs…

  Rätt kul Skavlanintervju med John Mayer för övrigt. Känns ju bra då, att framhålla att man själv ju har lyssnat huuuuur länge som helst på Mayer och biter inte det så får man plocka fram sitt långvariga medlemskap i Facebookgruppen “John Mayer to Sweden”. Sedan håller JM-rookiesarna tyst… /p

 2. Per Vidar Avatar
  Per Vidar

  Den här skulle du kanske gilla (men du ska möjligen avstå från att sjunga den inför en sångpedagog), Laura Veirs var namnet.

  spotify:track:5vyuyHxr0ONXg9CSqLbgAw /p

 3. Vi får ser hur den passar – jag ska jobba på’t i alla fall.

  När det gäller John Mayer så är han osannolikt begåvad, men varför så kaxig? Synd på en snubbe som kommer leva på sin talang livet ut och knappt behöva anstränga sig.

 4. Hm, jag tyckte inte Mayer var så kaxig faktiskt. Mest lite mer verbal/social än Gynning och norges minister där

 5. Du har nog rätt – jag är nog färgad av live-dvd:n från L.A där han tyvärr framstår som ganska egenkär och lite små-kaxig. Eller o-skön på nåt sätt. Men man älskar ju honom som artist – det går ju inte att göra annat… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.