Rep och soundcheck inför kvalveckan

Idag har vi repat och soundcheckat inför kvalveckan på Idol, och imorgon sätter det igång – direktsändning kl 20.00 varje kväll kommande vecka. Onekligen spännande… Imorgon bitti kommer de första artisterna – rep hela förmiddagen, genrep på eftermiddagen och sedan sändning. Om jag får igång nätverksuppkopplingen i studion så bloggar jag lite efter varje rep.

I fredags kom min MacBook Pro – detta är således det första inlägget med min första Mac. Det känns grymt kul, men glöm snacket med att Mac är så mycket mer användarvänlig än PC – det stämmer inte. Möjligen stämde det för 7-8 år sedan, men inte nu. Dessutom har jag redan upptäct hårdvaruproblem – min Lacie-disk kan den inte ens läsa p.g.a. nån konflikt. Apple har gått ut med att det att man har problem just den disk-modellen jag har, och att man jobbar på saken. Men i övrigt är det en osannolikt slick manick – trots små problem så är jag såld.

Då den inte funkade använde jag min iPod som disk för att försöka tanka över mp3:or. Det gick sådär – mitt i kopieringen la den bara av. Visst, det är skapligt många filer, men det borde absolut fungerat. Efter att ha åkt och lånat en annan extern disk av en kompis så är jag igång nu i alla fall. Och, det sägs att en Mac aldrig hänger sig. Det är också en myt – jag har redan haft en. Vad som däremot var förvånande enkelt var att se utdelade diskresurser på min PC – det gick utan minsta lilla konfigurering. Soft ändå. Nu, vila!


Kommentarer

2 responses to “Rep och soundcheck inför kvalveckan”

  1. Ja, Apple bygger finfina grejer, men det är verkligen inte nåt självklart övertag i användarvänlighet. Däremot gillar jag snabbheten när man jobbar med video/audio – jag förstår varför media- och musikmänniskor föredrar Mac.

  2. Kul att du köpt Mac! Jag är ju en dubbel kille med pc hemma och mac på jobbet. Jag gillar båda! Dock finns det många macfolk som lever i grym övertro på att allt apple levererar är 100 gånger bättre än pc. Så är det inte.
    MacBook Pro är ju riktigt fin och slick också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.